Lai iegūtu jaunus stādus, hiacintes var sagriezt un pavairot neierobežotu reižu skaistu: lielisks triks

Kā mājās audzēt hiacintes? Šis skaistais zieds priecēs ikviena puķkopja aci. Turklāt viņš patiks pat tiem, kuri iepriekš nav īpaši interesējušies par ziediem.

Kas jums jāzina, lai bez grūtībām uz savas palodzes izmitinātu daiļo hiacintu? Lūk, daži padomi.

Šī trika mērķis ir no vienas hiacintes sīpola iegūt vairākus jaunus hiacintes sīpolus. Lai to izdarītu, specializētā veikalā vai tirgū jāiegādājas pāris šādu sīpolu. Tad jums būs jāveic šādas manipulācijas, lai iegūtu ilgi gaidītos asnus.

Starp citu, šī metode palīdzēs ievērojami ietaupīt. Pirkt jau ziedošas hiacintes var atļauties ne katrs. Mēs piedāvājam interesantu veidu, kā ietaupīt naudu, bet iegūt tikpat skaistus ziedus. Un ikviens tos var izaudzēt savām rokām.

Kā audzēt hiacintes mājas apstākļos

Nākotnes stādiem izvēlieties tikai veselīgus hiacintes sīpolus. Tām nedrīkst būt nekādu iespiedumu, bojājumu, padziļinājumu. Ļoti rūpīgi pārbaudiet katru sīpolu.

Pēc tam izvēlētajām sīpolpuķēm nogrieziet galviņas. Jānoņem aptuveni 1 cm no augšdaļas. Kad tas ir izdarīts, veiciet vienu X veida griezumu 1 cm dziļumā cauri visai sīpola galviņai. Šādā veidā vienu hiacintes sīpolu sadalīs 4 segmentos.

Lasi vēl: Labākās tautas metodes cīņā ar Kolorado kartupeļu vaboli

Tagad iegriezumos, kas veido X formu uz iegrieztā sīpola, ir jāieliek 2 zobu bakstāmie zobiņi. Tie labāk atdalīs 4 hiacintes segmentus. Tas tiek darīts, lai uz griezuma veidotos sava veida aizsargplēve. Tā neļaus dažādām baktērijām iekļūt tik vērtīgajā stādījumā.

Protams, pastāv arī risks šādu sīpolu pazaudēt. Lai noskaidrotu, vai sīpols var turpmāk pildīt savas funkcijas, tas jāatstāj vēsā vietā uz 48 stundām. Šajā laikā izveidosies iepriekš minētā aizsargplēve, kas ļaus sīpolam dot dzīvību jauniem hiacintes dzinumiem.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment